29. jun, 2014

Oskarshamn nästa

Söndag morgon. Gick att sitta ute med frukosten. 10 gr är en gräns vi satt för utesittande, men den här sommaren har vi fått lägga ribban lägre för att behålla känslan av sommar. Det mest dramatiska hittills idag var att teakbotten till ostkupan (loppis 60-tal) som vi levt med i ca 12 år hoppade ur diskstället (ja, vi handdiskar) två gånger. Har aldrig hänt förut. Andra gången gick den itu. Har varit en spricka ett tag. Nu ville den inte mer helt enkelt. Nu gäller det att hitta en botten som passar till kupan och det kan vi ägna semestern åt. Det blir många loppisar.

Som engagerad i en valrörelse och med uppdrag att få nytt styre på alla nivåer, så slukar man allt som skrivs och sägs om svensk politik - på alla nivåer. Ser att nu ska (S) lämna kamrersstuket och lägga fram visionerna tidigare än tänkt. Bra. Lovar gott. Ordning och reda i finanserna är ett nödvändigt verktyg för att nå målen, men inte målet i sig! Enligt min mening. Frågan måste vara: Vart syftar ert parti med de politiska förslagen? Större klassklyftor? Större skillnader kvinnor/män? Ärliga svar! Vilken effekt har era förslag på klimatet om 10 år? Om 20 år? Etc. Framtiden intresserar nästan alla. Det är i alla fall min utgångpunkt och jag svarar ärligt: Både klass- och könsklyftor ska minska väsentligt och klimatpolitiken finnas med i varje beslut. Annars kvittar det med skattesatser och subventioner hit och dit.

Nu till Oskarshamn för övernattning och vidare till Almedalen imorgon. Oskarshamn är alltid värt ett besök för mig. Det är min hemstad även om jag aldrig bott där utan på olika platser utanför, inom Döderhults socken. Tar med hela min släktforskning. Kan alltid hitta några adresser och miljöer, där anmödrar och fäder bott.

Ha det så bra!

140629

Carin Högstedt