3. jul, 2014

Kallt och ruggigt i politiskt het valrörelse

Hemma igen. Längtar alltid hem till altanen när jag är borta, men här är kallt och ruggigt. Mer hett i Almedalen!

Läser i Smp rapport från seminarium i almedalen om bostadsbristen, där KSO i Växjö kommun bidragit. Återigen ett utfall mot enskilda tjänstemän inom länsstyrelsen: "Det är klåfingriga statstjänstemän och länsstyrelsen som har på tok för mycket att säga till om." "Det är odemokratiskt att i princip en enskild tjänsteman på länsstyrelsen kan upphäva en kommunal detaljplan som har beslutats av ett enigt fullmäktige." Min fråga som jag tyvärr inte har grävt djupare i: Hur många gånger har detta hänt på de senaste 8 åren? Och hur många av dessa gånger har ett nej berott på att KOMMUNFULLMÄKTIGE INTE har fått ta del av och besluta om planen??? Tur att det finns myndigheter som balanserar och tar demokratin på allvar!

På tal om bostäder i Växjö. Vad är svaret på bostadsförmedlingen när en person plötsligt behöver en lägenhet och inte har stått i kö? 7 år. Sju år är väntetiden. Enda sättet att lösa situationen är kontakter.

Roligast i Almedalen: Att träffa live de organisationer av olika sorter, som jag umgås med på nätet, följer på twitter och är medlem i! Väldigt många aktiva föreningar inom tillgänglighetsrörelsen! Bra! Plockade åt mig en hel del matnyttig info från miljörörelsen.

Nu vardagsarbete med att hålla V-boa öppen, stillsamma turer med flygblad och diverse planering. Försöker kombinera nytta och nöje under semestermånaden inför ett val. Vad kallas det när en rad brevlådor inte kan passeras utan att stoppa något i dem? Maniskt? Magiskt? Paniskt?

Ska fråga en brevbärare jag känner.

140703

Carin Högstedt